Monday, November 14, 2011

Sembahyang Pengubat Jiwa Lara

Assalamualaikum dan salam sejahtera (mcm nak baca berita pulak)...

Lama tak hupdate blog ni, so afta few months sawang tak cuci, ni baru nak cuci..Thanx to someone yang asking me to keep updating my blog sebab katanya dia suka baca..ekeke!Topik kali ni ialah Jiwa Lara Hati Berduka...

Recently, macam2 masalah datang sekelepuk kat muka aku. To be honest, aku dah letih sabar, dah letih jadi baik, dah letih bercakap, dah letih kisah pasal orang, dah letih menangis, dah letih sedih, and I'm giving up wif all these people. They messed up my life and ruined everything afta I've given so many chances. Life is unfair...

Bila dirundum masalah macam ni, dengan dekatkan diri kepada Allah S.W.T (semayang 5 waktu sehari), jiwa yg resah dah jadi tenang. Sesungguhnya Dia sentiasa berada dengan kita and tiap masalah yang datang tu pasti ada sebab. Dia bukan saja2 nak bagi kita susah... Alhamdulillah, aku skrg dah tak pikir sangat pasal sape2..

Jadi, kepada anda semua, semayang tu tolonglah jaga. Jangan ambik mudah. Jangan bila ada masalah, bile sakit, bile susah, baru nak ingat Allah..bila senang, bila kaya raya, langsung buat tak tau..

4 comments:

  1. yup
    akhirnya pada tuhan juga kita kembali unutk berharap..

    ReplyDelete
  2. betol tu...Allah akan memudahkan segala tugasan kita...tapi iman kita nie memang cepat gentar dengan sedikit sahaja dugaan...

    ReplyDelete
  3. jangan hilang percaya dengan Tuhan

    ReplyDelete